Föreningen

IMG_2407 2

Vår Historia

Sedan 1911, då en sammanslagning av Nättraby, Augerum, Lösen och Hasslö gjordes drivs Östra Blekinge Biodlarförening av både yrkesverksamma som hobby-biodlare. Det finns ett stort intresse och driv att starta biodling och vi uppmuntra alla nyfikna att ta kontakt med oss.

Sedan 1982

Sedan 1982 har föreningen sina aktiviteter i den lilla stugan vid Mölletorp, utanför Lyckeby. Stugan består av 2 mindre rum, som nyttjas vid sammanträden och kurser. Föreningen står för underhåll av stugan och trädgården och 2020 byggdes ett trädäck som ger bra förutsättningar för våra söndagsträffar där vi kan samlas, diskutera bin och fika.

pexels-anete-lusina-5247969 (1)
bianca-ackermann-ys-sZZkdT1s-uns

Vår Stuga Är Öppen Varje Söndag

I trädgården står ett antal bikupor som ägs och sköts av medlemmar i föreningen och som ställs till förfogande för praktiska moment i våra kurser. Stugan hålls öppen varje söndag från maj tom september mellan kl 10-12 för undervisning, trevlig samvaro och inköp av redskap. Vi kan alltså här lära oss om skötsel av bisamhällen från vårundersökning till invintring. Detta uppskattas mycket av våra medlemmar, framför allt av nybörjare. Studiebesök förekommer av såväl enskilda personer som grupper.